Sb vaasasta puhuttaessa nousee aina esiin sana: Kokemus. Ja sitä todellakin löytyy. SB Vaasalla on heittää kentällinen + maalivahti joiden yhteisikä on 240-vuotta, ja siinä kentällisessä jos jossain on sitä paljon puhuttua kokemusta. Siirtomarkkinoilta suurimpina niminä on haalittu Sulkakoski, Teemu ja Tommi Talvitie. Kaikki ovat tehneet pahaa jälkeä divarissakin asti, ja vielä kaiken lisäksi jokainen näistä osaa pelin "Jarkko Ruutumaisen" puolen. Kyseessä siis selvästi kovan luokan vahvistukset jotka saavat vastustajan kiehumaan ja vastustajan maalivahdit poimimaan palloja verkon perukoilta. Duunari osastoa Sb Vaasa on vahvistanut Reisjärven lahjalla Vaasan salibandylle eli Jani Jauhoniemellä. Puolustukseen SB vaasa sai värvättyä Wooduttersista Marcello Cucinottan, joka on selkeä vahvistus SB Vaasan hiukan kankeahkoon puolustukseen, ja myös ISB:stä siirtynyt Jukka Kantoniemi vahvistaa todella paljon SB Vaasan alakertaa. Vaasa lähtee kauteen erittäin mielenkiintoisella joukkueella, jonka keski-ikä on varmasti ja reilusti yli 30-vuotta. Maalivahti puolelle SB Vaasa ei ole saanut lisäystä ja lähtee kauteen samoilla maalivahdeilla mitä viime kaudella.
 
Hyökkäystä tarkemmin analysoidessa nousee hyvinkin esille pari asiaa. SB Vaasan joukkue on täynnä "juonikkaita" vanhoja kettuja, joten varmasti kakkosdivarissakin tullaan näkemään tuttua SB Vaasan hyökkäyspeliä, joka perustui ainakin viime kaudella todella paljon ONNISTUNEISIIN poikittais syöttöihin ja suoraan niistä vetoihin. Kolmosessa toimi, mutta toimiiko enään kakkosessa? Uusien vahvistuksien ansiosta SB Vaasa pystyy rakentamaan helposti kolme hyvää kenttää hyökkäävää kenttää, mutta onnistuuko puolustusvelvoitteet näiltä kavereilta?
 
Puolustukseen SB Vaasa sai muutaman uuden kasvon ja tällä tavoin ehkä se SB:een heikoin lenkki vähän vahvistuu. Vieläkään se ei poista sitä tosiasiaa että nuori ja nopeita joukkueita vastaan SB Vaasan puolustus on auttamattomasti liian hidas. Cucinotta ainakin tuo lisää nopeutta alakertaan, jos kaveria tällä paikalla peluutetaan. Kovan vedon omaava tulisieluinen Italialainen tulee varmasti tekemään hyvät tehotkin, mutta enemmän hänestä Vaasalle on hyötyä puolustuspäässä.
 
Maalivahtipeli on varmasti kelpo tasoa kakkoseen, ainaki viime kaudella SB Vaasan kassarit hoisivat hommansa mallikkaasti.
 
Lyhyesti:
 
Sb Vaasan tuleva kausi tulee muodostumaan joko siiä että joukkue taistelee jokaisessa pelissä voitosta, tai siitä että vanhat miehet jarruttelee uransa ehtoo puolella. Uskoisin että ensimmäinen vasttaus on lähempänä totuutta. Veikkausta en ala heittämään koska Vaasalaisten kohdalla se on aina vaikeaa.
 
Pelaajat jota seurata:
 
Sami Laitalainen: Montako maalia onnistuu kakkosessa tekemään?
Furu: Jaksaako pelata tosissaan, ja näyttää nuoremmille että kuka on sarjan paras pelaaja?
Tommi Talvitie: Jatkuuko kiintiö jäähyjen ottaminen tulevallakin kaudella, vai keskittyykö mies pelaamiseen ja pitää suunsa kiinni?
 
 
Muita salibandy uutisia/"huhuja" alueelta:
 
Tu teki sopimuksen Hannu Torvikosken kanssa. Pikku taivuttelun jälkeen kovaa pelaava "Hane" päätti lähteä koittamaan rahkeitaan 2-divarissa, ja varmasti ne rahkeet riittää. Tu julkaisee kauden 11-12 pelaajalista tämän viikonlopulla tai ensi viikon alussa. Tiedossa varmasti yksi puhetta aiheuttava pelaaja siirto. ISB leiristä kuultua: ISB yksi runkopelaajista, ja joka kausi pistepörssin kärjessä palloillut Tatu Hietikko pohtii uransa jatkoa. Jos Hietikko jättää leikin välistä, on ISB:llä iso paikka paikattavana.