Kausi 2011-2012 tulee olemaan hankala Himangan Pallolle. Hipan "kantavista" voimista viime kauden jälkeen poistui todella iso ja nimekäs ryhmä pelaajia naapurikunnan Kokkolan (Lohtajan) FBC Isojakoon. Judinx2, Pajunpää, Turpeinen, Sundberg, Alamaa (Kokkolan Jymy).. Jo ainoastaan Judinien+Alamaan paikkaaminen on oikeastaan mahdoton tehtävä tämän alueen vapaista pelaajista, ja käsitykseni mukaan HiPa:n valmentaja Janne Kinaret ei edes ole yrittäny alkaa haalimaan pelaajia, vaan lähtevien pelaajien tilalle on annettu lisää vastuuta junnuille. Tottakai HiPa:an on tullut uusia pelaajia, nämä uudet pelaajat ovat lähinnä alueen 4-divarista. Kannuksesta tuli useampi pelaaja, ja Kalajoelta myöskin. Kalajoen vahvistuksista ei niin ole tietoa mutta Kannuksen kaverit sitäkin tutunpia. Viime kaudella Tu:ssa pelanut Janne Tiilikainen saattaa oikealla motivaatiolla ja treenauksella tehdä ihan hyvätkin tehot kakkosdivarissa, viime kaudella kolmosessa Janne ei saanut itsestään parasta irti, ja Jannen/Hipan kannalta toivon että tämä kadonut itseluottamus/varmuus olisi täksi kaudeksi löytynyt.

Maalivahti kolmikko on hyvin tasainen. Kannuksen pojat Hanhineva ja Niemonen ovat saaneet nyt haastajan Kalajoelta, ja huhujen mukaan Kalajoen jantteri on vieläpä ihan varteenotettava haastaja. Tällä hetkellä on vaikea sanoa kuka näistä on "ykkös" maalivahti. Viime kaudella huomasin muutamissa peleissä mitä kävin katsomassa että poikien suoritustaso saattoi heitellä todella paljon, joskus tarttui ihan mitä vaan, joskus sisään meni ihan mitä vaan. Varmuutta peliin vielä niin varmasti ei tule olemaan maalivahtipeli Hipan heikoin lenkki.

Puolustus päästä ja hyökkäyksestä on vaikea erikseen kirjottaa, koska HiPa-leiristä kuultujen juttujen perusteella pakka on vielä avoin pelipaikkojen suhteen. Alakerrassa tod.näk näkyvimissä rooleissa häärävät Kinaret (Jos ei keskity vain valmetamiseen), Jukkis Pelto-Arvo (Kyllä alakerrassa) ja Lari Posio. Kinaretin ja Pelto-Arvon vahvuudet ovat jokaiselle tuttuja, ja ne ovat varsinkin pallollisessa pelaamisessa. Posiolla on myös erittäin hyvä pallollinen pelaaminen ja pelinlukutaito, mutta hiukan virhealtis pelaaja joka toivottavasti iän ja kokemuksen myötä saa lisää varmuutta peliinsä, kaveri on ollut aina mun henk.koht suosikki.

Hyökkäyspää HiPalla on erittäin tasainen, eikä sieltä kovin montaa pelaajaa voi erikseen mainita. Hipan keskinäisen pistepörssin voittojan paikka tullaan todennäköisesti jakamaan Tuorilan ja Tiluksen kesken. Tiilikaisellakin voi olla tähän sanansa sanottavana, mutta kuten jo alussa mainitsin se vaatii Jannelta kasvojenkohotusta viime kauden kolmosen otteisiin. Myös Kalajoen isolta kolossilta Pirttijärveltä voidaan odottaa ihan kohtuu tehoja, jos vaan vastustajat tyhmyyksissään antavat tilaa tälle heinäladon kokoiselle voimanpesälle.

 

Hipa on tällekkin kaudelle lähdössä todella nuorella joukkueella. Itseasiassa varmasti nuorimmalla joukkueella mitä sarjassa on. Keski-ikä noin 19 vuotta. Eli tulevaisuutta joukkueessa on, mutta millä sarjatasolla? Pojat alkavat parin vuoden päästä olemaan todellisia pelimiehiä, ja tämän kannalta Hipan olisi tärkeä täksi kaudeksi saada tehtyä iso ryhtiliike, että ei karsinnat/tippuminen alaspäin kutsu. Taitavia kavereita, mutta nuori ikä vaikuttaa siihen että kaikkien fyysiset ominaisuudet eivät välttämättä ole vielä sillä tasolla mitä 2-divarissa "pitäisi" olla. Tulevalla kauhella Hipa:n pelissä tulee varmasti näkymään se kuinka kurinalainen joukkuepeli tulee vaikuttamaan tulokseen. Viime kaudella HiPa:n pelien ehdottomasti suurin murheenkryyni oli ailahtelevainen joukkuepuolustus, ei merkattu omia pelaajia, tai oltiin tärkeät kaksi askelta omaa pelaajaa perässä. Tällä sarjatasolla ei vaan saa olla sitä kahta askelta kaverin perässä, sillä monesti se yksikin on jo aivan liikaa..

Pelaajat ketä seurata:

Jukkis Pelto-Arvo: Toivottavasti kaverilla sattuu olemaan Tu:ta vastaan aina päällekkäin SPV:n junnujen peli, koska itse en henk.koht halua pelata näin taitavaa ja juonikasta pelaajaa vastaan. Tulee tekemään hyvät pisteet vaikka pelaisikin pakin paikalla, mutta kuten arvata saattaa niin varmasti myös osan peleistä pelaa hyökkäämässä. Arvioiden mukaan kerkeää pelata 7-9 peliä Hipan paidassa?

Janne Kinaret: Monia vuosia sarjan parhaimpiin pakkeihin kuulunut Kinaret on huhujen mukaan istumassa enemmän valmentajan rooliin, eikä hänen pelaamisestaan ole tarkkaa tietoa. Varmasti tulee pelaamaan, mutta hyppääkö kehiin vasta tärkeissä vaiheissa vai onko mukana alusta pitäen?