Joukkue-ennakot jäi nyt unoholaan, liian iso palainen haukattavaksi oli se episodi.

 

Tuleva kierros tarjoaa mielenkiintoisia paikalliskamppailuja 2x ja yhden "normaalin" ottelun. Paikallistaistoissa kohtaavat Nibacos - Tu ja Jymy - Sisu. Hipa saa vieraakseen ISB:n Ilmajoelta.

 

Nibacos - Tu

Hollihaassa tullaan näkemään tulinen taistelu verivihollisten kesken. Miten niin verivihollisten? Koskaan ei olla pelattu vastakkain sarjapelejä, mutta henkinentaisto sosiaalisissa medioissa ja kokkolan yöelämässä on ollut monta vuotta jo käynnissä siitä onko maalaiset kovempia mitä kaupunkilaiset.

Asetelmat otteluun ovat kutkuttelevat. Nibacos lähtee pelaamaan sarja-avausta kotiyleisönsä edessä, ja Tu lähtee petraamaan otteitaan totaalisesti penkin alle menneen sarja-avauksen jälkeen. Viime kaudesta jonkin verran pelaajia menettänyt Nibacos on pelannut muutaman harjoitusottelun ennen kauden alkua HiPa:a vastaan ja voittanut molemmat niukasti. Eli pari voittoa alla, kun taa Tu lähtee otteluun nöyryyttettynä. Nibacoksen illan pelaajista en tiedä ketä on poissa, mutta Tu:lta puuttuu Korkiakangas, Petäjä-suvanto ja parin muun pelaajan pelaaminen on epävarmaa. Jokaisesta pelaajasta ehkä uusin tilanne on Nibacos maalivahti Kentalalla joka lähtee Pirttimäen loukkaantuneena ollessa ensimmäistä kertaa Cossi paidassa selvänä ykkösmaalivahtina. Mutta sen verta kokeneesta maalivahdista on kyse, että Tu:laiset eivät voi laittaa yhtään sen varaan että Kentala maalin suulla pomputtelis palloja. 

Tärkeitä pointteja otteluun:

  • Tu:n tahto näyttää Jymy ottelun jälkeen että kyllä mekin tätä lajia osataan pelata
  • Nibacoksen tahto näyttää ekassa koti-ottelussa maalaisille että turha tulla tänne kukkoileen
  • Nibacoksen valmius lähteä pelaamaan ekaa peliä joukkuetta vastaan joka on jo yhden sarja-ottelun pelannut
  • Tu valmius lähteä pelaamaan varmaa peliä, ilman virheitä joita Jymy ottelussa tuli liikaa

 

Jymy - Sisu

Tässä kans erittäin mielenkiintoinen ottelu pari. Kummallakin joukkueella alla murskavoitot, mutta kumpikaan joukkue ole varmasti kylläinen vielä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei varmasti tule puuttumaan tästä matsista, ja varmasti kaikki paikalle vaivaantuneet katsojat saavat mahdollisimman hyvää vastinetta rahoilleen, mitä 2-divari matsista voi saada. Itse laittaisin Jymyä tässä ottelussa ennakkosuosikin paikalle, tämä on vain Juomahemmon mututuntumaa, mutta jos pakko on ennakkosuosikki päättää se on Jymy. Taaskaan en pitäisi sitä mitenkään älyttömänä yllätyksenä jos Sisu hakeekin "yllätys" pisteet. Sisu-leiristä kuultuna ainakin Seinäjokelaisilla ei näin syysflunssa-aallon aikaan ole pahempia poissa-oloja ja täydellä 3 kentällä lähdetään liikenteeseen.

Tärkeät pointit otteluun:

  • Kuinka Sisulaiset saavat purettua paineen omasta päästä Nurmon aktiivisen karvauksen ansiosta?
  • Kummallakin helpot pelit alla, kuinka vaikeaa on kaivaa nyt tosipeliin taistelu-ilme esiin?
  • Onnistuuko Mäki-Petäjän Coast to Coast Sisua vastaan?
  • Onko Välisaarella ilmaveivimaila tallessa?
  • Pysyykö Lehtolainen 40 maalin tahdissa? ;)

 

Hipa - ISB

Himankalaiset saavat vastaansa Ilmajoen ISB:n. Tilanne on aikalailla sama mitä Tu:lla. Alla rökäle tappio ja nyt olisi kasvojen kohotuksen aika. ISB:llä taas tilanne mitä Nibacoksella, sillä erotuksella että sarja-avaus tulee vieraissa. Hipa:n pelistä en ole kuullut mitään raportteja, mutta oletettavasti Hipalaisilla on samat ajatukset mitä Tu:n porukalla, että nyt on pakko saada onnistumisia alle, että voitaisiin näyttää se että todellaa kuulutaan tähän sarjaan. ISB käsitykseni mukaan lähtee pelaamaan huomenna ilman Tatu Hietikkoa joka on päättänyt pitää väli vuoden. Tämä luo vain enemmän näytettävää dynamic duo Rahnasto/Neva-keturille. Isb aloitteli jo kauden Suomen Cupissa häviämällä RSB:lle 8-4, joten ensimmäisestä sarjapelistä ISB:lle ei varmasti kelpaa kuin voitto.

Tärkeä pointit otteluun:

  • Hipan joukkue puolustus pitää olla kunnossa, Ilmajokelaiset liian kovia viimeistelemään
  • Rahnasto/Neva-Keturi, joko heti ketsuppipullo aukeaa?
  • Hipan maalivahtipeli
  • ISB:n valmius ensimmäiseen sarjapeliin pitäisi olla kunnossa edellis viikonlopun S-cupin ottelun ansiosta.